Evenimente și experiențe comunitare realizate de asociația La Vultureni


Organizator: asociația La Vultureni (cu membri din comunitatea locală)

De-a lungul anului, asociația La Vultureni organizează diferite evenimente de dimensiuni medii sau mari. Cel mai cunoscut eveniment al lor este ”Festivalul Silvoiței” organizat în luna septembrie. Alte experiențe propuse la Vultureni mai sunt festivaluri ale ”mieilor” la 1 iunie sau experiențe cicloturistice prin sat și comunitate.

Asociația La Vultureni a luat ființă în anul 2018, în urma unui program “Antreprenorești – Adoptă un Sat” coordonat de Romanian Business Leaders Cluj. Organizația reunește în acest moment horticultori, apicultori, fermieri, artiști, producători, meșteșugari și crescători de animale. Marea lor majoritate sunt în special tineri care s-au mutat în ultimii 10 ani aici, abandonat viața de oraș și îmbrățișând viața de fermier sau de artist la țară, în Comuna Vultureni.

Viziunea membrilor asociației este de a demonstra că se pot întâmpla lucruri extraordinare în mediul rural, acționând împreună și colaborând cu mediul de afaceri din Cluj-Napoca și cu autoritățile locale. Din colaborarea cu RBL Cluj s-a învățat și demonstrat că există mult potențial în satele românești, că se pot iniția proiecte de anvergură și că se poate trăi bine (din punct de vedere financiar) în mediul rural.

Ce se poate face: petrecerea unei zile într-un cadru rural alături de familie și copii; târg de produse locale; gastronomie locală
Mărime grup: deschise publicului larg
Când se organizează:
evenimente ocazionale, anunțate în prealabil de organizator. În general la începutul lunii iunie și în luna octombrie.
Număr telefon detalii și comenzi:
0745 585 085
Pin GPS: https://goo.gl/maps/nESrGY9hUsbf6gJJ6
Facebook organizator: https://www.facebook.com/VultureniDeCluj/


Skills

Posted on

02/05/2022