Extraordinara viață a lui Miez

 

Fluturii maculinea au inspirat multe povești, iar în cazul de față a ispirat o carte pentru copii.

Scrisă cu măiestrie de Iulia Iordan și ilustrată cu talent de Keszeg Ágnes ciclul de viață al fluturelui Maculinea s-a metaforfozat în cartea: ”Extraordinara viață a lui Miez”. Miez este o mică omidă care pleacă într-o fascinantă călătorie alături de protectoarele sale, furnicile roșii.

Cartea a fost realizată deocamdată doar într-un număr limitat în sistem de bibliotecă, dar așteaptă un proiect de editarea în serie, obiectivul final fiind de a o putea regăsi pe raftul librăriilor, a bibliotecilor și a voastră, a celor iubitori de de proiecte culturale inedite.

Veți putea răsfoi cartea sau să o ascultați citită la evenimentele noastre viitoare.

Cartea a fost realizată și în limba maghiară, după o o traducere de László Noémi.

 

Despre autori

Iulia Iordan (scriitoarea)

Când eram prin clasa a treia am primit un carnețel verde de la un prieten pe care nu încă nu l-am întâlnit. Începând de atunci am prins obiceiul de-a avea tot timpul la îndemână un carnețel în care să mâzgălesc. Între timp au trecut multe carnețele prin mâinile mele. Tot încercând la un moment dat să desenez într-unul dintre ele o hartă mulțumitoare a grădinii mele, mi-a ieșit în cele din urmă o carte despre plante, “Călătorie printre ierburi și lumină” (Editura Cartea copiilor, 2012). Cât timp am scris-o, mi s-a întâmplat un lucru neașteptat: am descoperit că scrisul poate fi la fel de îmbietor precum cititul. Așa au apărut și alte cărți: “Luli și căsuța din copac” (Editura Cartea copiilor, 2015), “Povești din calendar” (Editura Vellant, 2015), “Da’ de ce să mă întorc în timp?” (Asociația MetruCub – Resurse pentru cultură, 2016), “Supa de pietre” (Editura Frontiera, 2018), “Nesupusele” (Editura Univers, 2018 și 2019), “Primul Punct și Al Doilea Punct” (Editura Univers, 2020). Când nu scriu, cutreier muzeele în lung și-n lat, mă întâlnesc cu copiii și inventez pentru ei ateliere, expoziții sau jocuri pornind de la patrimoniu împreună cu Asociația Da’DeCe. Sunt unul dintre adulții care ascultă de copii, iar dacă nu mă credeți, le puteți întreba pe fetițele mele, Smaranda și Elisabeta.
www.iuliaiordan.ro

Keszeg Ágnes (ilustratoarea)

Prima mea carte a apărut în 2006, anul în care am absolvit facultatea. De atunci sunt ilustrator freelancer. Lucrez cu multe edituri din țară și din Ungaria, iar ilustrațiile mele de modă au apărut în toată lumea.
Am două fete (5 și 7 ani) și sunt foarte bucuroasă că putem să citim împreună textele pe care urmează să le ilustrez.
Îmi place să cos și din 2009 am început să fac păpuși de porțelan. Locuiesc în Cluj-Napoca cu familia mea și cu 4 peruși, 1 cinteză, 1 pisică și 1 cățel.
www.keszegagnes.com 

Contact

Telefon: 004 0749 850 923

Email: contact@plaiurinoi.ro

Căminul Cultural Răscruci, Satul Răscruci numărul 481,  Comuna Bonțida

Coordonate GPS: link GoogleMaps

 

Despre Noi

Microregiunea Ținutul Fluturelui Albastru

Proiectele Microregiunii

Echipa Plaiuri Noi

Comunitatea Fluturelui Albastru

 

© 2022 ASOCIAȚIA PLAIURI NOI    –    MARCA ȚINUTUL FLUTURELUI ALBASTRU ESTE MARCĂ ÎNREGISTRATĂ

Aceast site a fost creat în cadrul unui proiect de promovare a microregiunii Ținutul Fluturelui Albastru, desfășurat de către Asociația Plaiuri Noi. Proiectul a fost finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în cadrul programului LEADER, implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.