Satul pitoresc Chidea

(Experiențe în Ținut. Tur tematic ghidat)

O comoară ascunsă pe o vale mirifică, cu case străvechi construite din piatră de tuf vulcanic. E satul cu patru biserici, 8 clopote și o atmosferă unică, care te atrage de la prima întâlnire și te face să-ți dorești să revii încă o dată (și încă o dată). Natura abundentă, pădurile, pajiștile și arhitectura specială vernaculară crează o primă impresie de neuitat.

Satul Chidea este poate cel mai bun exemplu din Ținutul Fluturelui Albastru de loc care își extrage valoarea din prețuirea și conservarea unui stil de arhitectură particulară – case cu piatră la vedere din proveniență locală.

În vizita voastră veți respira un strop de istorie, admirând infinitele modalități în care piatra a putut fi folosită la construcția acestei așezări (de la garduri acoperite cu vegetație, case, șuri și până la poduri, fântâni sau sculpturi). După turul satului și turul bisericilor vom face o scurtă drumeție în pădure, la peștera din imediata apropiere, unde vom asculta povestea fluturilor albaștri și câteva legende.

 

Programul estimativ al evenimentului:

1. Întâlnire la biserica reformată din Chidea.

(Transportul în cadrul evenimentului nu este inclus, acesta realizându-se cu mașini proprii.)

2. Drumeție la peștera din apropierea satului și cunoașterea poveștii fluturelui albastru, acompaniat de Andrei Ecotourism

facebook.com/andreiecotourism

3. Prânz.
Din Cutia Călătorului
(o cutie de picnic de 500 gr, cu produse locale din Ținut pregătită și comandată în prealabil) sau din merinde aduse de acasă.

3. Turul cultural și istoric al satului cu vizitarea a 2 biserici

Durata: Tur de o zi. Aproximativ 7 ore.

Dificultate: Tura este ușoară, potrivită chiar și pentru cei mai puțin experimentați, fără diferențe mari de nivel.

Transport: Transportul până în Chidea la locația de start a turului se realizează cu mașini proprii. În cadrul turului deplasarea se face pe jos.