Pachetul „Crăciun cu impact”

(Pachet cu produse locale exclusiv din Ținutul Fluturelui Albastru)

Dacă vrei să răsfeți oameni faini cu produse faine, alege pachetul Crăciun cu impact, un pachet ales de Asociația Plaiuri Noi, pregătit de Nod Verde, compus din produse alese din Ținut: sirop de lavandă de la @Grădina cu lavandă Cluj, turtă dulce de la @Rigo Turtă Dulce, silvoiță autentică de la @Silviutza Ardeleană, roșii cherry uscate în ulei din @Desaga cu legume, bere blondă și arămie de la @Bere Made in Câmpenești, risotto cu hribi de la @VeroVita și dulceață de ardei iuți de la @Delicium – Jams and Syrups, așezate toate frumos într-o sacoșă din textil personalizată cu fluturi albaștri, alături de o vedere din Ținut și broșura microregiunii.

Povestea produselor din pachet:

 

Sirop de lavandă de la Grădina cu Lavandă Cluj din satul Fundătura, comuna Iclod.
La Grădina cu Lavandă Cluj pasiunea se îmbină cu munca de zi de zi. Familia Morar a descoperit că acea conectare la natură, prin intermediul grădinii proprii le aduce liniște. O liniște pe care doresc să o împărtășească și cu noi, astfel că în sezon își deschid porțile grădinii cu drag, ori de câte ori au ocazia. Și deoarece cu toții ne dorim să fim mereu înconjurați de parfumul și răsfățul din grădina familiei, acum le primim acasă, la pachet. Pentru mai multe produse vă recomandăm o vizită pe www.gradinaculavandacluj.ro; Instagram: @gradinaculavandacluj; Facebook: Grădina cu Lavandă Cluj.

 

Turtă dulce de la Rigo Turtă Dulce din Bonțida.
Familia Rigo păstrează tradiția meșteșugului de turtă dulce de cinci generații. Păstrează aceleași rețete, ingrediente și răbdare în prelucrarea aluatului, pentru ca produsul lor să recreeze acea emoție de când erai copil. Sunt mândri că sunt singurii din zonă care fac turtă dulce cu miere, bazată pe o rețetă tradițională, decorată pe gustul copiilor. Deși au trecut 5 generații de meșteșugari în arta turtei dulci, Rigo Turtă Dulce este o afacere de familie mai mult decât oricând. Participă deseori la evenimente și cu ateliere interactive de ornat turtă dulce. Îi găsiți pe Facebook: Rigo Turta Dulce și la multe târguri locale.

 

Magiun de prune de la Silvoitză Ardeleană din Sânnicoară, comuna Apahida.
Pentru a ajunge să producă silvoiță ca la bunica, cu răbdare și fără vreun strop de zahăr, Mihai Vonaș a început cu un teren plin de pietriș despre care își amintește și acum ce greu îl săpa împreună cu părinții. Inițial, decizia de a planta acolo o livadă cu pruni a fost o inspirație de moment. Acum a devenit sursa materiei prime pentru Silvoitza Ardeleană. Afacerea a crescut molcom, ardelenește. În 2015, Mihai a obținut certificatul de produs tradițional, iar în 2017 autorizație pentru un spațiu de producție în Sânnicoară. A învățat în timp tot ce e nevoie pentru a-și dezvolta livada, dar și produsul. Astăzi e preocupat în primul rând de calitatea produsului său, ceea ce veți recunoaște chiar la prima degustare. Următorul borcan se poate obține direct prin Facebook: Mihai-Silvoiță Ardeleană sau Instagram: mihai.silvoita.ardeleana, sau de la partenerii: Magazin Produs de Cluj și Nod Verde.

 

Risotto cu hribi de la VeroVita din satul Băbuțiu, comuna Vultureni
Este o afacere de familie pornită în 2018. Atunci, membrii familiei au adus la comun dragul de a colinda pădurea în căutare de comori gustoase: hribi, gălbiori, fructe de pădure și alte bunătăți din flora spontană. Parcă îi vezi cum stau adunați în jurul mesei de bucătărie făcând planuri, sau seara, adunați pe covor discutând o idee nouă. Mama Vio e sufletul și inima care îi aduce pe toți împreună, având în primul rând experiența pregătirii produselor pe care afacerea le oferă clienților. Ceilalți au împletit în această activitate și alte ingrediente personale pe care le poți observa cu ușurință în produsele lor: muncesc cu drag, încearcă idei noi, sunt atenți la clienții lor și visează să ajungă mult mai departe. Mai multe produse găsiți pe www.verovita.ro sau pe platforma Nod Verde.

 

Dulceață de ardei iuți de la Delicium, din Borșa.
La un pas de Cluj Napoca se întinde una dintre cele mai frumoase plantații de zmeură din regiune. Însă Delicium nu mai este doar o plantație de zmeură. Este o experiență completă de vizită într-o fermă. Găzduiește în fiecare weekend (din mai până toamna târziu) evenimente de o zi în jurul fermei de fructe de pădure, iar mii de oameni le trec pragul în fiecare an. Povestea e cu atât mai frumoasă știind că și aici e vorba de o afacere de familie. Paul, mezinul și sufletul afacerii ne-a mărturisit că a văzut ideea în vizitele la rudele din străinătate când, copil fiind, a fost impresionat de sistemul de a-ți culege singur zmeura și a plăti la plecare. Valoarea lor adăugată constă în continuare în produse procesate de calitate (siropuri sau dulcețuri) care îi fac mereu pe clienți să se întoarcă. Pentru mai multe produse și informații vizitați www.delicium.eu, Facebook: Delicium – Jams and Syrups sau pe platforma Nod Verde.

 

Roșii cherry uscate cu mirodenii în ulei, de la Desaga cu Legume din Jucu de Mijloc.
Desaga cu legume înseamnă legume cultivate local, care cresc natural, în mod tradițional. Comercializează legume proaspete sau procesate cu drag la borcan. La fiecare degustare redau acel gust de odinioară, din cămara bunicilor, plus un strop de dragoste față de produsul bun, realizat local. Îi găsiți pe Facebook sau direct la Magazin Mobil Desaga cu legume, în Cluj Napoca, strada Brâncuși 152.

 

Bere artizanală de la Made in Câmpenești, comuna Apahida
Tudor Bura produce bere artizanală împreună cu soția lui. Vor să promoveze o bere bună, naturală. Așadar, produc bere nefiltrată și nepasteurizată – doar din ingrediente de calitate, respectând cu strictețe toți pașii rețetelor – așa că e nevoie de 5 săptămâni până la produsul final. S-au apucat de mai bine de 2 ani să testeze bere în mai multe sortimente. În 2021 au lansat prima bere comercială: Festival Beer. De curând au lansat a doua lor bere oficială, o variantă arămie și pregătesc deja alte surprize. Bere Made în Câmpeneşti poate organiza ateliere demonstrative de ”homebrewing” (în evenimente ocazionale lansate de gazde sau la cerere pentru grupuri mari). Pentru a ciocni o bere adevărată cu prietenii, poți merge la: Maimuța Plângătoare, Beer Wall, The Brewhouse, sau aproape orice local din Apahida. Poți comanda produsele direct de la ei prin WhatsApp sau telefonic la 0740023483.